Tat Cream Chess

>> Saturday, October 31, 2009

Permintaan Kengkawan semua..selamat mencuba!!



Tat Cream Chess
Untuk Tat.
250 gm butter
100 gm gula aising
1 biji telur
420 gm tepung gandum
1 camca besar susu tepung
1 camca kecil esen vanila

Bahan Untuk Cream Cheese
250 gm cheese
60 gm gula halus
20 gm butter
100 ml whipping cream
1 biji lemon, parut kulinya
1 biji telur
Coklat filling secukupnya.

Cara-cara untuk kulit
  • Pukul butter dgn gula hingga kembang
  • Masukkan telur & esen
  • Kemudian masukkan tepung & susu tepung
  • Sehingga menjadi doh
  • Seelah siap bolehlah masukkan kedalam acuan tat tanpa perlu menyapu minyak
Cara Untuk Cream Chess
  • Pukul semua bahan-bahan kecuali coklat filling hingga licin dan tidak berketul-ketul. ketepikan.
Cara Membuatnya:
  • Ambil sedikit doh, tekan dalam acuan, cuck dengan garfu
  • Bakar kulit tat selamat 10 minit atau keemas-emasan
  • Keluarkan kulit tat dan masukkan cream chess dan sambung bakar hingga 10 minit atau sehingga cream chess kelihatan beku.
  • Setelah masak sejukkan dan keluarkan tat.

Damia Maisarah

Damia Maisarah

DaMiA MaIsArAh

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Ikatan Perkahwinan

Ikatan Perkahwinan
08.04.2006

Penyeri Perkahwinan

Penyeri Perkahwinan

My Family

My Family
Love U All

  © Blog Design by Simply Fabulous Blogger Templates

Back to TOP