Tat Cream Chess
>> Saturday, October 31, 2009
Permintaan Kengkawan semua..selamat mencuba!!
Tat Cream ChessUntuk Tat.
250 gm butter
100 gm gula aising
1 biji telur
420 gm tepung gandum
1 camca besar susu tepung
1 camca kecil esen vanila
Bahan Untuk Cream Cheese
250 gm cheese
60 gm gula halus
20 gm butter
100 ml whipping cream
1 biji lemon, parut kulinya
1 biji telur
Coklat filling secukupnya.
Cara-cara untuk kulit
- Pukul butter dgn gula hingga kembang
- Masukkan telur & esen
- Kemudian masukkan tepung & susu tepung
- Sehingga menjadi doh
- Seelah siap bolehlah masukkan kedalam acuan tat tanpa perlu menyapu minyak
- Pukul semua bahan-bahan kecuali coklat filling hingga licin dan tidak berketul-ketul. ketepikan.
- Ambil sedikit doh, tekan dalam acuan, cuck dengan garfu
- Bakar kulit tat selamat 10 minit atau keemas-emasan
- Keluarkan kulit tat dan masukkan cream chess dan sambung bakar hingga 10 minit atau sehingga cream chess kelihatan beku.
- Setelah masak sejukkan dan keluarkan tat.
1 comments:
try
Post a Comment